Istoria Hewlette-Packard

Hewlett-Packard Company sau HP cum mai este cunoscuta este o corporatie Americana multinationala de tehnologia informatiei cu sediul in Palo Alto, California, USA.

Image

Poza intrarea principala Strada Hanover numarul 3000, Palo Alto, California.

Compania a fost infiintata intr-un garaj pentru o singura masina in Palo Alto de catre William Redington Hewllet si David Packard, ambii  absolventi ai Universitati Stanford (inginerie electrica) in anul 1934 in timpul unei prietenii cu fostul lor profesor dar si mentor Frederick Terman

Numele companiei a fost stabilit dupa ce Hewlett si Packard au aruncat o moneda pentru a decide daca compania se va numi Hewlett Packard sau Packard Hewlett. Packard a castigat la aruncarea monedei dar a ales sa denumeasca compania  Hewlett Packard Company.

Parteneriatul oficial a fost incheiat la 1Ianuarie 1939 cu o investitie de 538$ USD.

HP devine corporatie la data de 8 August 1947 si companie pe actiuni la data de 6 Noiembrie 1957.

Primul succes financiar al celor doi a fost un oscilator de precizie modelul HP 200A unde au folosit un bec cu incandescenta ca rezistor dependent de temperatura intr-o parte critica a circuitului.

Oscilatorul a fost comercializat la un pret de 54.40$ USD fata de concurenti care comercializau un oscilator mai putin stabil la pretul de 200$ USD.

Unul dintre primi clienti ai companiei a fost Walt Disney care  a cumparat 8 oscilatoare HP 200B la pretul de 71.50 USD pentru a le utiliza la certificarea sistemului de sunet surround Fantasound instalat in cinematografe pentru filmul Fantasia.

In anul 2002 HP fuzioneaza  cu Compaq.

HP are linii de suces in producerea de imprimante, scanere, camere digitale, calculatoare, PDA-uri, servere, statii de lucru, computere pentru uz casnic si pentru intreprinderi mici.

In prezent HP se promoveaza ca fiind o companie care se ocupa nu numai  cu furnizarea de hardware si software dar si o gama completa de servicii pentru producerea, implementarea si suportul pentru infrastructura informationala.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s